Χυλοπίτες από βουβαλίσιο γάλα με καβουρμά
Υλικά
- 500 γρ. χυλοπίτες από βουβαλίσιο γάλα
- 250 γρ. βουβαλίσιος καβουρμάς
- 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
- 2 σκελίδες σκόρδου
- 1 βαζάκι 350 γρ. σάλτσα ντομάτας
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις χυλοπίτες και κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το
κρεμμύδι. Προσθέτουμε το σκόρδο και τον καβουρμά και σοτάρουμε για άλλα 2-3
λεπτά, μέχρι να διαλυθεί και πάρει χρώμα ο καβουρμάς.
Ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2 – 3 λεπτά.
Ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας νερό από το βράσιμο, τη ρίγανη, αλάτι και
πιπέρι, και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα,
Ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2 – 3 λεπτά.
Ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας νερό από το βράσιμο, τη ρίγανη, αλάτι και
πιπέρι, και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε τις χυλοπίτες στη σάλτσα, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο,
ανακατεύουμε και σερβίρουμε.