Blog

Ο Έβρος χρειάζεται τη στήριξη σας

Αγαπητοί μας φίλοι και φίλες. Η μεγάλη φωτιά που έπληξε τον Έβρο, έσβησε μετά από 16 ολόκληρα μερόνυχτα μάχης και αγωνίας. Στο πέρασμα της έπληξε ανθρώπους, ζώα, κτίσματα και κυρίως το φυσικό περιβάλλον. Περίπου 1 εκατομμύριο στρέμματα...

Read more...
ΧΟΥΜΟΥΣ

ΧΟΥΜΟΥΣ

Φτιάχνουμε ΧΟΥΜΟΥΣ με έναν πρωτότυπο κι εναλλακτικό τρόπο... χρησιμοποιώντας ως βασικό συστατικό μόνο αλεύρι ρεβιθιου ILIONE Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για απαλό, κρεμώδες και πεντανόστιμο #hummus Υλικά 3/4 κούπας (90 γρ.) αλεύρι ρεβιθιού ILIONE 2 1/3 κούπας νερό 3/4...

Read more...
Σαμοθράκη

Απόλαυσε τη Σαμοθράκη

Η Σαμοθράκη, γνωστή και ως το νησί των μεγάλων θεών, είναι γεμάτη μυστήρια και εκπλήξεις. Για να τα ανακαλύψεις και να τα απολαύσεις, χρειάζεσαι σίγουρα την βοήθεια των ειδικών. To Great Gods είναι ε΄να εξειδικευμένο γραφείο...

Read more...
Φιλέτο κοτόπουλο με κριθαράκι Ζέας

Φιλέτο κοτόπουλο με κριθαράκι Ζέας

Φιλέτο κοτόπουλο με κριθαράκι Ζέας 400 γρ. κριθαράκι ζέας 370 γρ. σάλτσα ντομάτας 400γρ. φιλέτο κοτόπουλο σε μπουκίτσες 100 γρ φέτα τις επιλογή  σας 2,5 κούπες ζεστό  νερό από το κριθαράκι  που έβρασε.  1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 καρότο ψιλοκομμένο  1 πιπεριά...

Read more...
Φαλάφελ από αλεύρι ρεβιθιού.

Φαλάφελ από αλεύρι ρεβιθιού.

Φαλάφελ από αλεύρι ρεβιθιού. Φαλάφελ από αλεύρι ρεβιθιού. Υλικα 1 φλιτζάνι αλεύρι ρεβιθιού 1/2 φλιτζάνι νερό 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 1/4 φλιτζάνι φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο 1/4 φλιτζάνι φρέσκο ​​άνηθο, ψιλοκομμένο 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1/4 κγ...

Read more...

«Καρπερό» το 2022 για την παραγωγή ελιάς λένε οι τοπικοί παραγωγοί της Αλεξανδρούπολης

Εξαιρετικά ικανοποιητική ήταν η φετινή παραγωγή ελιάς στο Δήμο Αλεξανδρούπολης, όπου περισσότερα από 300 χιλιάδες καλλιεργούμενα ελαιόδεντρα «χάρισαν» άφθονες ποσότητες ελαιολάδου για τους τοπικούς παραγωγούς. Η «γενναιόδωρη» συγκομιδή συγκεντρώθηκε στους ελαιώνες της Νέας Χηλής, του Άβαντα, της...

Read more...
Μπισκότα βουτύρου με αλεύρι μονόκοκκου σιταριού (καπλουτζά)

Μπισκότα βουτύρου με αλεύρι μονόκοκκου σιταριού (καπλουτζά)

Υλικά για 12 μπισκότα 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη1/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο κομμένο σε κύβους σε θερμοκρασία δωματίου3/4 φλιτζανιού αλεύρι από μονόκοκκο σιτάρι ( καλπουτζάς )1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 κουτ. γλυκού αλάτι Μπισκότα...

Read more...
Σπιτικό χούμους με ρεβίθια και αραβική πίτα

Σπιτικό  Χούμους  με ρεβίθια και αραβική πίτα.

Το χούμους  είναι μια κρεμώδης σαλάτα, που χρησιμοποιείται στη Μέση Ανατολή ως συνοδεία του ψωμιού ή αραβικής πίτας σε ρόλο ορεκτικού. Παραδοσιακά παρασκευάζεται από ταχίνι και ρεβίθια, λεμόνι και ελαιόλαδο  με την προσθήκη διάφορων καρυκευμάτων. Πρέπει  οπωσδήποτε...

Read more...
Βιολογικός Χειροποίητος Τραχανάς Λαχανικών από αλεύρι ολικής άλεσης 500gr ΚΗΠΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

Τραχανάς Λαχανικών με αλεύρι Σιταριού

Γρήγορη  συνταγή 10 λεπτών, για ένα πλήρες και γευστικό γεύμα. Υλικά για 2 πιάτα: 2 ποτήρια νερό, 2 κουταλιές της σούπας τραχανά, 2κ.γ ελαιόλαδο, 1/2κ.γ αλάτι (προαιρετικά). ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά (νερό, τραχανά, αλάτι, ελαιόλαδο). Βράζουμε σε μέτριας έντασης εστία έως ώτου αρχίσει να...

Read more...