Φαλάφελ από αλεύρι ρεβιθιού.

Φαλάφελ από αλεύρι ρεβιθιού.

Φαλάφελ από αλεύρι ρεβιθιού.

Φαλάφελ από αλεύρι ρεβιθιού.

Φαλάφελ από αλεύρι ρεβιθιού.
Φαλάφελ από αλεύρι ρεβιθιού.

Υλικα

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το ρεβυθάλευρο και το νερό μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.

Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το άνηθο, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι.

Ζεσταίνουμε περίπου 2,5 εκατοστά ηλιέλαιου σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι το θερμόμετρο να φτάσει τους 190°C.

M’ ένα κουτάλι της σούπας σχηματίστε μπαλίτσες (σαν μικρά καφεδάκια) από το μείγμα φαλάφελ και τις ρίχνετε στο καυτό λάδι. Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να πιέσετε απαλά κάθε μπαλίτσα για να πλατύνει ελαφρώς.

Τηγανίζουμε τα φαλάφελ σε παρτίδες μέχρι να ροδίσουν, περίπου 3-4 λεπτά ανά πλευρά.

Μεταφέρετε τα τηγανητά φαλάφελ σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει το περιττό λάδι.

Σερβίρετε τα φαλάφελ ζεστά, με γαρνιτούρες και ντιπ της επιλογής σας.

Σημείωση #1: H επιλογή των αρωματικών χορταρικών που θα μπουν στο μίγμα είναι επιλογή σας … βάζετε αυτά που σας αρέσουν ή αυτά που έχετε διαθέσιμα.

Σημείωση #2: Μπορείτε να ψήσετε τα φαλαφελ και στο φούρνο αντί να τα τηγανίσετε. Για να το κάνετε αυτό, προθερμάνετε το φούρνο σας στους 425°F και αλείψτε ελαφρά τις μπάλες φαλάφελ με λάδι. Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήστε για 20-25 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν.

Φαλαφελ από αλεύρι ρεβιθιού.
Φαλαφελ από αλεύρι ρεβιθιού.