Φιλέτο κοτόπουλο με κριθαράκι Ζέας

Φιλέτο κοτόπουλο με κριθαράκι Ζέας

Φιλέτο κοτόπουλο με κριθαράκι Ζέας

Φιλέτο κοτόπουλο με κριθαράκι Ζέας
Φιλέτο κοτόπουλο με κριθαράκι Ζέας

  • 400 γρ. κριθαράκι ζέας
  • 370 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 400γρ. φιλέτο κοτόπουλο σε μπουκίτσες
  • 100 γρ φέτα τις επιλογή  σας
  • 2,5 κούπες ζεστό  νερό από το κριθαράκι  που έβρασε. 
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο 
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά κέρατο ψιλοκομμένη
  • 5-7 μανιτάρια  champignon 
  • 1 κ.γλ  σκόρδο σε σκόνη
  • 1/2 κ.γλ καρυ 
  • 1/2 κ.γλ ζάχαρη 
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Ελαιόλαδο 

Φιλέτο κοτόπουλο με κριθαράκι Ζέας
Φιλέτο κοτόπουλο με κριθαράκι Ζέας

Εκτέλεση:

Βράζετε (με αλάτι)  το κριθαράκι  4 λεπτά  ΛΙΓΌΤΕΡΟ από της οδηγίες  της συσκευασίας(έτσι θα μείνει  σπυρωτό και την επόμενη  μέρα).Αφού κρατήσετε 2,5 κούπες νερό σουρώνετε το κριθαράκι  κ ρίχνετε  ελαιόλαδο. 

Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζετε το λάδι να κάψει.Σοτάρετε τα  φιλέτα  μέχρι να πάρουν χρώμα και ρίχνετε το κάρυ και το σκόρδο. Τα αφαιρείτε από το τηγάνι και σοτάρετε σε χαμηλή  φωτιά όλα τα λαχανικά μέχρι να μαραθούν. Έπειτα  προσθέτετε  και το κοτόπουλο κ ανακατεύετε   καλά. Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, κ την ζάχαρη. Βράζετε  για 5 λεπτά  κ ρίχνετε το νερό (από το βρασμένο κριθαράκι).

Ρίχνετε το κριθαράκι στο σκεύος κ προσθέτετε από πάνω την σάλτσα ανακατεύετε προσεκτικά  και το ψήνετε στον φούρνο για 10-15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°.

Σερβίρετε με τριμμένη φέτα. Καλή όρεξη!

*Συνταγή από τη φίλη Ιωάννα. Για περισσότερες συνταγές της ακολουθείστε στο instagram joanna.food.creations