Σπιτικό  Χούμους  με ρεβίθια και αραβική πίτα.

Σπιτικό χούμους με ρεβίθια και αραβική πίτα

Σπιτικό  Χούμους  με ρεβίθια και αραβική πίτα.

Το χούμους  είναι μια κρεμώδης σαλάτα, που χρησιμοποιείται στη Μέση Ανατολή ως συνοδεία του ψωμιού ή αραβικής πίτας σε ρόλο ορεκτικού. Παραδοσιακά παρασκευάζεται από ταχίνι και ρεβίθια, λεμόνι και ελαιόλαδο  με την προσθήκη διάφορων καρυκευμάτων.

Πρέπει  οπωσδήποτε να το δοκιμάσετε…

Συνταγή:

Υλικά:

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα ρεβίθια μέχρι να μαλακώσουν για 40 λεπτά μέχρι 1 ώρα.

Τα βάζουμε στο μπλέντερ (ζεστά) το ελαιόλαδο,  τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το ταχίνι, το κύμινο,  το αλάτι, το πιπέρι και το κρύο νερό και τα πολτοποιούμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αν είναι πολύ σφιχτό το μείγμα προσθέτουμε λίγο κρύο νερό ακόμη μέχρι να γίνει  κρεμώδης. 

Αλατοπιπερώνουμε, δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε τα υλικά μας ανάλογα με τις προτιμήσεις μας. 

Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, πάπρικα και σουσάμι. 

Σερβίρουμε το χούμους μας με αραβικές πίτες αφού τις έχουμε κόψει σε τριγωνάκια και τις έχουμε  περάσει  από αντικολλητικο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. 

Συνταγή και φωτογραφίες : Ιωαννα Κοσμίδου

Για περισσότερες ενδιαφέρουσες συνταγές ακολουθήστε στο instagram joanna.food.creations