Blog

χούμους

Χούμους: Ρεβίθια και ταχίνι!

Το χούμους είναι μια κρεμώδης σαλάτα, που χρησιμοποιείται στην Μέση Ανατολή ως συνοδεία του ψωμιού ή αραβικής πίτας σε ρόλο ορεκτικού. Συνήθως ορεκτικό, αλλά και κυρίως γεύμα και μπορεί να συνδυαστεί άψογα με πλειάδα άλλων γεύσεων και πιάτων. Παραδοσιακά παρασκευάζεται από ταχίνι και ρεβίθια, λεμόνι και ελαιόλαδο με την...

Read more...

Οι πιο στυλάτοι τρόποι για το δέσιμο μεταξωτού φουλαριού ή μαντηλιού στο λαιμό

Ένα από τα πιο γνωστά αξεσουάρ που μπορούν να μεταμορφώσουν εύκολα και γρήγορα ένα απλό ντύσιμο είναι και το φουλάρι. Χρησιμοποιείται τόσο για να μας προστατεύσει από το κρύο, όπως η πασμίνα, όσο και για να δώσει...

Read more...
Τραχανάς

Ο Τραχανάς της Γεωργίας

για 4 μερίδες 10 κ.σ. θρακιώτικο χειροποίητο τραχανά 1κ.σ. βούτυρο 1 κύβος λαχανικών Αλατοπίπερο Μπούκοβο (προαιρετικά) Σουσάμι Τυρί φέτα Κρουτόν από ψωμί Ζέας Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ένα λίτρο νερό. Μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται προσθέτουμε μία κουταλιά σούπας βούτυρο και ένα κύβο λαχανικών. Όταν...

Read more...
ελληνικό μετάξι

Το ελληνικό μετάξι από το Σουφλί βγαίνει ξανά στο φως και ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο!

Η γενέτειρα του μεταξιού είναι το Σουφλί, η μοναδική ευρωπαϊκή πόλη που το παράγει. Σήμερα στο Σουφλί των 5.000 κατοίκων λειτουργούν δύο βιοτεχνίες παραγωγής οι οποίες εξάγουν σε Ιταλία, Γαλλία, Αγγλία, Τουρκία, Κατάρ και Αμερική. Εκτός από τις παραγγελίες του εξωτερικού, ελληνικά...

Read more...
Το Δέλτα του Έβρου

Το Δέλτα του Έβρου

304 είδη πουλιών, 46 είδη ψαριών, 7 είδη αμφιβίων, 21 είδη ερπετών και περισσότερα από 40 είδη θηλαστικών. Ακόμα, περισσότερα από 350 είδη φυτών στις όχθες του. Είναι το Δέλτα του Έβρου σε αριθμούς και είναι από τις φορές...

Read more...

Κορμός Σοκολάτας με Ταχίνι και Μέλι

Υλικά • 200 γρ ψιλοκομμένη κουβερτούρα • 300 γρ μπισκότα τύπου digestive • 80 γρ καρύδια χοντροκομμένα • 400 γρ ταχίνι  • 200 γρ ανθόμελο "Κίρκη" • Άχνη για το τέλος Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο το μέλι μέχρι να μαλακώσει. Έπειτα αποσύρουμε...

Read more...
ΣΑΜΥΘΟΣ

Βραβεία Ποιότητας Γαστρονόμου 2019: Ταχίνι με ελληνικό DNA

Φωτογραφίες: Αγγελος ΓιωτόπουλοςΣτο ακριτικό χωριό Βρυσικά, κοντά στο Διδυμότειχο, ο γεωπόνος Θανάσης Πολυζωΐδης συνεχίζει μια τοπική παράδοση αιώνων. Καλλιεργεί βιολογικά στα ιδιόκτητα κτήματά του το ντόπιο σουσάμι ποικιλίας Έβρου, ένα σουσάμι φυσικώς σκούρο, με ιδιαίτερη νοστιμιά. ΣΑΜΥΘΟΣ Ο πολύτιμος...

Read more...

To ψωμί με αλεύρι Ζέας της Γεωργίας

Μια συνταγή για νοστιμότατο ψωμί με αλεύρι Ζέας απ την κουζίνα της Γεωργίας: ΥΛΙΚΑ: 500γρ αλεύρι ζέας ολικής άλεσης ΖΕΑΠΕΤΡΑ 1 φακελάκι ξερή μαγιά. 1 κ.σ. ζάχαρη 1 κ.σ. αλάτι 1 κ.σ. αλεύρι Πολιάς 300γρ νερό (2 μέρη κρύο και 1 καυτό) 2 κ.σ....

Read more...
μπισκότα με φυστικοβουτυρο και ταχίνι

Μαλακά μπισκότα με φυστικοβουτυρο και ταχίνι

1 αυγό 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι υγρή βανίλια 1/2 φλυτζάνια ταχίνι 3 κουταλιές φυστικοβούρο με κακάο 1/3 της φλυτζάνας μέλι Εκτέλεση Χτυπάμε σ ένα μπολ το αυγό. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Σε αντικολλητικό χαρτί ρίχνουμε κουταλιές απ το μίγμα. Ψήνουμε σε...

Read more...