Blog

«Καρπερό» το 2022 για την παραγωγή ελιάς λένε οι τοπικοί παραγωγοί της Αλεξανδρούπολης

Εξαιρετικά ικανοποιητική ήταν η φετινή παραγωγή ελιάς στο Δήμο Αλεξανδρούπολης, όπου περισσότερα από 300 χιλιάδες καλλιεργούμενα ελαιόδεντρα «χάρισαν» άφθονες ποσότητες ελαιολάδου για τους τοπικούς παραγωγούς. Η «γενναιόδωρη» συγκομιδή συγκεντρώθηκε στους ελαιώνες της Νέας Χηλής, του Άβαντα, της...

Read more...
Μπισκότα βουτύρου με αλεύρι μονόκοκκου σιταριού (καπλουτζά)

Μπισκότα βουτύρου με αλεύρι μονόκοκκου σιταριού (καπλουτζά)

Υλικά για 12 μπισκότα 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη1/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο κομμένο σε κύβους σε θερμοκρασία δωματίου3/4 φλιτζανιού αλεύρι από μονόκοκκο σιτάρι ( καλπουτζάς )1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 κουτ. γλυκού αλάτι Μπισκότα...

Read more...
Σπιτικό χούμους με ρεβίθια και αραβική πίτα

Σπιτικό  Χούμους  με ρεβίθια και αραβική πίτα.

Το χούμους  είναι μια κρεμώδης σαλάτα, που χρησιμοποιείται στη Μέση Ανατολή ως συνοδεία του ψωμιού ή αραβικής πίτας σε ρόλο ορεκτικού. Παραδοσιακά παρασκευάζεται από ταχίνι και ρεβίθια, λεμόνι και ελαιόλαδο  με την προσθήκη διάφορων καρυκευμάτων. Πρέπει  οπωσδήποτε...

Read more...
Βιολογικός Χειροποίητος Τραχανάς Λαχανικών από αλεύρι ολικής άλεσης 500gr ΚΗΠΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

Τραχανάς λαχανικών με αλεύρι ρεβυθιού!

Γρήγορη  συνταγή 10 λεπτών, για ένα πλήρες και γευστικό γεύμα. Υλικά για 2 πιάτα: 2 ποτήρια νερό, 2 κουταλιές της σούπας τραχανά, 2 κ.γ ελαιόλαδο, 1/2 κ.γ αλάτι (προαιρετικά). ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά (νερό, τραχανά, αλάτι, ελαιόλαδο). Βράζουμε σε μέτριας έντασης εστία έως ώτου...

Read more...
Παραδοσιακός Θρακιώτικος τραχανάς 

Παραδοσιακός Θρακιώτικος τραχανάς 

Ψάχνεις ένα εύκολο,δυναμωτικό και θρεπτικό γεύμα για όλη την οικογένεια: Παραδοσιακός Θρακιώτικος τραχανάς !!!! Σου έχω συνταγή  για τραχανά, όμως όχι ό,τι κι ό,τι τραχανά αλλά κόκκινο Θρακιώτικο με λαχανικά. Εδώ στη Βόρεια Ελλάδα είναι πολύ συνηθισμένος. Μέσα...

Read more...

Στο Διδυμότειχο φτιάχνουν ένα 100% ελληνικό ταχίνι από ντόπιο σπόρο

Στα ορεινά κτήματά στα Βρυσικά Διδυμοτείχου, ο Θανάσης Πολυζωίδης καλλιεργεί βιολογικό σουσάμι από ντόπιο σπόρο Έβρου και από αυτό παράγει ένα πεντανόστιμο ταχίνι. Η Αναστασία, η Ελένη, η Άννα, ο Ζήσης, ο Δημήτρης και ο Θανάσης στις...

Read more...
χούμους

O Χούμους του Σωτήρη

Συνταγή απ τον μερακλή γείτονα μας Σωτήρη Καναβίδη Υλικά 500 γρ. ρεβύθια «Ζεοαγρόκτημα»3 λίτρα νερό10 γρ. αλάτι250 γρ.βιολογικό ταχίνι ολικής άλεσης «Σάμυθος»5 γρ. αλάτι5 γρ. κύμινο200 ml ελαιόλαδο «Alexandros Special Edition»5 gr. κόκκινο πιπέρι5 γρ. μαύρο πιπέριΧυμό από...

Read more...
ελληνικός καφές με ταχίνι

Μοναστηριακός ελληνικός καφές με ταχίνι

Ο ελληνικός καφές με ταχίνι είναι μια παλιά μοναστηριακή συνήθεια όπου συνήθως καταναλώνεται κατά τη διάρκεια των νηστειών σαν δυναμωτικό. Επεκτάθηκε σιγά σιγά και στους λαϊκούς με μικρές παραλλαγές και αποτελεί ένα εξαιρετικό και δυναμωτικό πρωινό...

Read more...