Μπισκότα βουτύρου με αλεύρι μονόκοκκου σιταριού (καπλουτζά)
Υλικά για 12 μπισκότα
- 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
- 1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο κομμένο σε κύβους σε θερμοκρασία δωματίου
- 3/4 φλιτζανιού αλεύρι από μονόκοκκο σιτάρι ( καλπουτζάς )
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C. Παράλληλα, χτυπάτε στο μίξερ την καστανή και την άχνη ζάχαρη. Προσθέτετε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Συμπληρώνετε με το αλεύρι από μονόκοκκο σιτάρι, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το αλάτι μέχρι να βγει μια ωραία μαλακή ζύμη.
Ανοίγετε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες, κόβετε με τις φόρμες της αρεσκείας σας τα μπισκότα και ψήνετε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν για 20-25 λεπτά.
Φτιάχνετε τον αγαπημένο σας καφέ και απολαμβάνετε!
TIP: Μην περιμένετε να φουσκώσουν όπως τα άλλα μπισκότα -η αξία του καπλουτζά δεν είναι στο φούσκωμα αλλά στη γεύση!
Απο το Olivemagazine.gr