O Χούμους του Σωτήρη

χούμους

O Χούμους του Σωτήρη

Συνταγή απ τον μερακλή γείτονα μας Σωτήρη Καναβίδη

Υλικά

Εκτέλεση
Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε καλά τα ρεβύθια

Βράζουμε τα ρεβύθια σε κατσαρόλα με 3 λίτρα νερό για μία ώρα

Στραγγίζουμε τα ρεβύθια και κρατάμε το νερό που βράσαμε τα ρεβύθια

Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα ρεβύθια, το ταχίνι, το αλάτι, το κύμινο, το ελαιόλαδο, το κόκκινο και το μαύρο πιπέρι και τον χυμό λεμονιού μαζί με 100 ml από το νερό που βράσαμε τα ρεβύθια, μέχρι να ομογενοποιηθούν και προκύψει μια σφιχτή κρέμα.

Σε περίπτωση που βγει το μείγμα πολύ σφιχτό, προσθέτουμε απ΄το νερό που βράσαμε τα ρεβύθια μέχρι το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Διορθώνουμε σε αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με την προτίμηση μας και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Σε περίπτωση που το οικιακό μπλέντερ είναι μικρό, χωρίζουμε τα ρεβύθια σε 2-3 δόσεις, τα πολτοποιούμε και στη συνέχεια ομογενοποιούμε τα υπόλοιπα υλικά με ένα φουέ ή ένα μπλέντερ χειρός (ραβδομπλέντερ).