Τραχανότο με καβουρμά

Τραχανότο με καβουρμά

Άκης Πετρετζίκης

Συστατικά

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Ζεσταίνουμε τον ζωμό μας να είναι έτοιμος.
  • Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε με ελαιόλαδο το ξερό κρεμμύδι για μερικά λεπτά μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα και να μαλακώσει.
  • Ρίχνουμε το σκόρδο και το θυμάρι και σοτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα ακόμα.
  • Προσθέτουμε τον τραχανά και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  • Όταν ο τραχανάς τραβήξει την υγρασία του κρεμμυδιού, σβήνουμε με το κρασί.
  • Όταν εξατμιστεί το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε σταδιακά τον ζωμό μας ενώ συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 15 λεπτά. Πρέπει να μαλακώσει αρκετά ο τραχανάς για να ειναι έτοιμος. 
  • Παράλληλα, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον καβουρμά μας μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Όταν βράσει ο τραχανάς, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τον καβουρμά. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό από το λάιμ, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τη γραβιέρα και ανακατεύουμε.
  • Αλατοπιπερώνουμε αν χρειαστεί, αποσύρουμε και σερβίρουμε.

Πηγή

https://akispetretzikis.com/el/categories/zymarika/trachanas-me-kavoyrma