Χυλοπίτες ζέας με βουβαλίσιο καβουρμά

Χυλοπίτες ζέας με βουβαλίσιο καβουρμά

Υλικά

  • 400 γρ. χυλοπίτες Ζεας.
  • 150 γρ. βουβαλίσιος καβουρμάς κομμένος σε κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο.
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη.
  • 300 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 40γρ βούτυρο
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

    Διαδικασία

    Βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από ό,τι λέει η συσκευασία και κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 – 3 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τον καβουρμά και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα ο καβουρμάς. Ρίχνουμε τη σάλτσα πιπεριάς, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2 – 3 λεπτά. Ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας νερό από αυτό που κρατήσαμε, προσθέτουμε το βούτυρο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

    Στο ποτήρι μας ένα ωραίο ξηρό κόκκινο κρασί.